Saturday, November 29, 2014

Pasta - tas IR ātri!


Ir reizes, kad vakarā nav ne laika ne vēlēšanās ņemties stundām virtuvē un paralēli klausīties visu izsalkušo vēderu rūkoņu un slepenu ledusskapja virināšanu. Jāsaka godīgi - šādi vakari darba dienās ir gana bieži. Un tad lielisks risinājums ir pasta. Galvenais tikai - mainīt piedevas.... Mans viens no favorītiem ir pasta ar tunci (šī recepte blogā parādīsies nedaudz vēlāk), bet vista ir ģimenes pieprasītākais ātrās pagatavošanas gaļas veids, tāpēc šoreiz - pasta ar vistu (un garnelēm... un zaļajiem zirnīšiem).

VAJADZĪGS

4 izsalkušām personām (2 lielas, 2 mazas)
Puspaka pastas (manā gadījumā penne)
divas vistas filejas
mazā paciņa saldētās mazās garnelītes (var likt un var nelikt... bet garša laba! :))
Saldais krējums  300 ml
Ja ir - kausiņš buljona
divas ķiploku daiviņas
puscitrona sula
saldēti zaļie zirnīši

UN PIE DARBA

Sākumā liekam vārīties pastu. Lielā ūdens daudzumā, pievienojam sāli un viss kā parasti.
Tikmēr olīveļļā vai sviestā apcepam nedaudz ķiplokus, pievienojam strēmelītēs sagrieztu vistas fileju. Apbrūninam. Kad vista brūna, piespiežam puscitrona sulu, lai ir nedaudz atsvaidzinoša garša. Var nedaudz pieliet baltvīnu (ja ir) vai arī kausiņu buljona (ja ir) - katra no šīm lietām mērcei piedos savu lielisku garšu. Tad pievieno saldo krējumu un pieberam sāli un uz nelielas uguns sautē. Kad jūtam, ka pasta tulīt būs gatava, vistas mērcei pievienojam kādas divas saujas saldētos zaļos zirnīšus (daudzums pēc gaumes) un garneles (ja ir un ja gribās :)).
Kad pasta ir bez divām minūtēm gatava, kāšam to nost un pievienojam mērcē un ļaujam šīs divas minūtes visam sasautēties.
Voila!
Viss ir gatavs. Pasniedz ar ko sirds vēlas un kas nu kuram tīk. Mūsu gadījumā - mazie tomātiņi, svaigi malti pipari un nedaudz cietā siera.


No comments:

Post a Comment