Saturday, November 29, 2014

Kēksiņi ar mellenēm

Gandrīz ideālā recepte!
Manuprāt kēksiņu vai mafinu klasiku klasika ir mellenes. Pārējās ir tikai variācijas par tēmu.
Šeit ir gandrīz ideālā mafinu ar mellenēm recepte. Gandrīz, jo vienmēr ir iespējami kādi uzlabojumi, bet šī recepte ir mans pēdējā laika favorīts.

NEPIECIEŠAMS

275 g milti
3 nelielas vai 2 lielas olas
150 g cukurs

100 g mīksta sviesta
25 ml eļļas
100 ml saldā krējuma
1,5 tējk cepamais pulveris
1 tējk Vaniļas ekstrakts (ja nav, var likt vaniļas cukuru vai daļu no vaniļas pāksts)

PAGATAVOŠANA

Saujauc / sakuļ sviestu ar cukuru, pievieno eļļu,olas un vaniļas ekstraktu un saldo krējumu. Otrā traukā samaisa miltus ar cepamo pulveri un to lēnām pievieno klāt škidrajām sastāvdaļām. Visu maisa līdz ir izveidojusies viendabīga masa (jācenšas baigi visu nesakult un neaizrauties ar aktīvu maisīšanu, jo tad keksiņi smuki nepaceļas).
Krāsni uzsilda līdz 200 grādiem.
Liek formiņās mīklu, tad saldētās mellenes, tad otru daļu mīklas. Lai gan parasti liek neaizrauties ar ogu pildījumu daudzumu, es saliku diezgan daudz ogas un tas nemaz nebija slikti.
Cep aptuveni 15 minūtes, vai arī līdz brīdim, kad sāk neizturami labi smaržot. Gatavību var pārbaudīt ar kociņa ieduršanu vidū - ja tas iznāk sauss, mafins ir gatavs.

No comments:

Post a Comment