Thursday, November 27, 2014

Lielie mīkstie cepumi ar valriekstiem, dzērvenēm un balto šokolādi

Gatavošanas procesā
Ļoti gardi.... Pat mājas nekā neēdāji šos cepumus uzskatīja par ļoti labiem, neskatoties uz to, ka netika detaļās izklāstīts, kas tajā cepumā ir iekšā...
Man vienmēr ir valdzinājusi doma par lieliskiem lielajiem cepumiem, kas nav "'gandrīz izdevušiem" vai  "varētu būt labi, ja....", "nē, nu ir ok :)" utt. Šie tiešām ir izdevušies cepumi un recepte ir noteikti jāietago kā "must save!"
Tātad:

Nepieciešams:

180g saldkrējuma sviests
200g brūnais cukurs
2 olas
100g milti
250g auzu pārslas
1/2 tējk. cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
1/2 tējk. kanēlis
100g apgrauzdēti valrieksti
100 žāvētas dzērvenes
100 sakapāta baltā šokolāde
1tējk vaniļas ekstrakts

Pagatavošana:

Sākumā uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Tikmēs bļodā sakuļ istabas temperatūras sviestu ar cukuru. Kad tas sakūlies gaišā viendabīgā masā, pievieno olas un vaniļas ekstraktu un samaisa. Otrā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, auzu pārslas, kanēli, sāli. Sausās sastāvdaļas iemaisa sakultajā sviestā. Noslēgumā pievieno dzērvenes, sakapātu balto šokolādi un lielos gabalos sakapātos iepriekš apgrauzdētos valriekstus.
Cep aptuveni 15 minūtes180grādos vai arī līdz cepumu smarža kļūst neizturami laba! :)

Ja vien vēl varētu pievienot smaržu....

No comments:

Post a Comment