Wednesday, June 11, 2014

Rabarberu keksiņi


Šie, manuprāt, ir labākie mafini, kas tapuši pēdējā laikā. Turklāt pazuda no galda vienā mirklī - kas liecina, ka ne tikai man tie šķita gluži vai ideāli. 

Šis daudzums būs kā reizi 18 keksiņiem. 

Nepieciešams:

190 g milti
50 g 4 graudu pārslas
120 g brūnais cukurs
1 tējk. soda
1,5 tējk. cepamais pulveris
2 lielas olas
60 ml neitrāla eļļa
170 g skābs krējums/neitrāls jogurts
1 ēd.k. Vaniļas ekstrakts
Aptuveni 200/250 g rabarberu
Brūnais cukurs un kanēlis 

Pagatavošana

Sausās sastāvdaļas samaisa vienā bļodā. Otrā bļodā viegli sakuļ olas un pievieno pārējās šķidrās sastāvdaļas. Tad iemaisa sauso sastāvdaļu maisījumu un beigās pievieno sagrieztos rabarberus. 
Visu lej formiņās, pa virsu uzber brūnā cukura un kanēļa maisījumu, pēc izvēles var procesu nobeigt ar zemeni, kas cepšanas laikā nogrims, bet garšos lieliski. 
Kamēr sagatavo mīklu, uzsilta cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 
Cep 15 - 20 minūtes - pēc sajūtas un kociņa, ko iedur keksiņā :)

No comments:

Post a Comment