Monday, May 5, 2014

Vasaras garša - brušetas ar tomātiem

Pilnai laimei vajag tik maz! Dažreiz pietiek ar lieliskām brušetām brokastīs. Pavisam vienkārši - kā jau lielākā daļa itāļu ēdieni - elementāri un "nesamudrīti". Un tieši tajā rodas šī brīnišķīgā garša.

Nepieciešams:

Ciabatta
Tomāti / tomātiņi
svaigs baziliks (vislabāk no palodzes ;) )
ķiploku daiviņa
laba olīveļļa
balzamiko krēms (var būt un var nebūt)

Pagatavošana:

Cepeškrāsnī uzgrauzdē šķēlēs sagrieztu ciabattu (man patīk maizīti pirms likt cepeškrāsnī nedaudz pārslacīt ar eļļu, bet tā ir izvēles lieta). Tikmēr sagriež tomātiņus, sakapā ķiplokus (mana lieliskā draudzene gan man pavasarī uzdāvināja ķiploku spiedi kā īpaši noderīgu dāvanu, tomēr man vislabāk patīk kapāti ķiploki - lielāka ķēpa un labāka garša :), sagriež vai saplūkā baziliku, pārlej nedaudz ar olīveļļu un samaisa.
Kad maizes šķēles apgrauzdētas, tām virsū liek tomātus un garnē ar svaigām bazilika lapām. Vēl var viegli pārliet ar balzamiko mērci vai likt virsū mocarella sieru (kas nu kuram mājās ir aizķēries). Bet tā kā brušetas ir dievīgas pašas par sevi, īpaši iespringt uz uzlabojumiem nav nepieciešams.
Nu ko - laiks atjaunot bazilika krājumus uz palodzes!

No comments:

Post a Comment