Sunday, May 4, 2014

Ilgi gaidītais saginaki

Šī ēdiena pagatavošanai nav vajadzīgs tik daudz laika, cik "nobriešana" pagatavošanai. Nu vismaz man. Gandrīz pusgadu gatavojos doties pie savas dzīvesbaudītājas draudzenes un nodoties kulinārajām izvirtībām, kur galvenajā lomā būtu šis te garnelēm bagātais virums. Te nu beidzot tas ir noticis un saginaki pagatavots. Un nudien -tas ir brīnumaini garšīgs. Par pamatu ir ņemta recepte, kas publicēta 2013. gada "Četras sezonas" numurā.

Nepieciešams:

500g tīģergarneles ar čaulām (protams - var vairāk, jo šeit patiešām strādā princips - jo vairāk jo garšīgāk :) ) 
200 g fetas siers
4 gatavi tomāti vai bundža tomāti savā sulā 
2 paprikas (lai krāsaināk - katru savā krāsā) sagrieztas biezās šķēlēs
3 ķiploku daiviņas
150 g baltvīna
1 tējk. kaltēta oregano (tā pati raudene)
1 tējk. saldā paprikas pulvera
čillī pāksts sagriezta gabaliņos
šķipsniņa brūnā cukura
sāls, pipari pēc garšas
svaigs pētersīlis pasniegšanai
!!! Svaiga maize (bagete, ciabatta, utt. - vieta variācijai) pasniegšanai

Gatavošana

Uzkarsē pannu ar eļļu, apcep papriku un čilli, vēlāk pievieno tomātus, cukuru un visas garšvielas izņemot oregano. Liek visu karstumisturīgā traukā un ievieto cepeškrāsnī uz 200 g kādas 20 minūtes gatavoties. 
Tikmēr notīra garneles atstājot tikai astītes, uzkarsē pannu ar eļļu, apcep sagrieztus ķiplokus, pievieno garneles, apcep tās pāris minūtes līdz kļuvušas organžīgas un tad pievieno vīnu. Noņem no uguns. 
Pievieno cepeškrāsns virumam garneles, liek krāsnī uz 5 minūtēm, tad pievieno feta sieru un vēl uz 5 minūtēm liek cepeškrāsnī.
Kad gatavs, pievieno oregano un pētersīļus. Pasniedz ar svaigu maizi. 


No comments:

Post a Comment