Sunday, April 13, 2014

Lielie auzu pārslu cepumi


Mani vienmēr ir fascinējusi doma, ka manā virtuvē varētu tapt uz mēles kūstoši, lieli un kārdinoši cepumi. Iespējams - tāds sava veida sapnis par Ameriku un tomēr - kaut kas tajā ir ļoti, ļoti valdzinošs. 
Līdz ar to ik pa laikam notiek eksperimenti ceļā uz pilnību. 
Šoreiz versija par auzu pārslu cepumiem, kas tik tiešām - kūst mutē un no šķīvja pazūd vienā mirklī. 


Nepieciešams:

120 g sviesta
100 g brūnā cukura
100 g cukura sīrupa
2 olas
150 g auzu pārslas
50 g kviešu milti
50 g mandeļu milti (var arī aizvietot ar parastajiem)
1/2tēkj. sodas
1 tējk. vaniļas ekstrakts
šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Sviestu sakuļ ar cukuru līdz viendabīgai masai, tad pievieno olas, vaniļas ekstraktu, samaisa. Atsevišķā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas un pievieno tās sviesta-cukura maisījumam.
Veido bumbiņas un liek uz pannas. Noteikti jāatceras, ka bumbiņas jāliek tālu viena no otras - ar lielām atstarpēm, jo mīkla cepoties izplūdīs.
Cep 200 grādos aptuveni 15 minūtes (der skatīties līdzi un gatavību noteikt pēc nepārprotamiem rādījumiem - cepumi palikuši brūni un ārkārtīgi labi sāk smaržot).
Izņem ārā un ļauj atdzist.

No comments:

Post a Comment