Sunday, April 13, 2014

Pastas sacepums ar vistas fileju un garnelēm

Svētdienas ir īpašas. Tajās iespējams veikt daudz ilgākas kulinārās izvirtības kā darba dienas vakaros. Turklāt - tā vien liekas, ka svētdiena ir īstā diena, kad pavadīt daudz vairāk laika virtuvē. 
Šodienas galvas mežģis bija - kādu pastu lai pagatavo. Itāļiem šāda problēma pilnīgi noteikti nebūtu, bet man pēkšņi galvā iestājas pilnīgs vakuums. Un kad gan vēl vislabāk darbojas radošais prāts, kā ne tad, kad tev nav ne mazākās nojausmas par plānu. 
Tā arī šoreiz - improvizācijas rezultātā tapa tiešām gards sacepums, kuru mājās novērtēja pilnīgi visi. 
Starp citu - vistas filejas un garneļu tandēms ir patiešām lielisks :)


Nepieciešams:

300 g penne pasta
sāls pastas vārīšanai
200 g saldēto pākšu pupiņu
2 ķiploku daiviņas
timiāns, sāls, pipari
nedaudz sviests un olīveļļa cepšanai
200 - 300 g vistas fileja
100 g saldētās mazās garnelītes
200 ml saldais krējums
50 g cietā siera

Pagatavošana:

Lielā ūdens daudzumā, kuram pievienots sāls, vāra pastu (ņemot vērā, ka sacepums vēl tiks gatavots cepeškrāsnī, es pastu noņēmu minūtīti pirms tā kļūtu gatava). 
Uz pannas liek sviestu un olīveļļu, tajā nedaudz apcep smalki sagrieztus ķiplokus un timiānu, pievieno saldētās pupiņas. Cep, kamēr pupiņas ir sasniegušas stadiju "pēc pāris minūtēm gatavs". Noņem pupiņas un cep vistas fileju. Kad vistas filejas gabaliņi ir apbrūnināti, pievieno saldo krējumu un garneles. Protams, nevar aizmirst par sāli un pipariem (tie pēc vēlēšanās). 
Tad cepamajā pannā kārto pastu, pupiņas, pārlej ar vistas-garneļu krējuma mērci un pārber ar sarīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī un minūtēm 10. 



No comments:

Post a Comment